BEWEZEN: Daarom is naakt slapen beter voor je gezondheid

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Als je voortaan onder de dons kruipt, trek je je pyjama voor het slapengaan maar beter uit. Slapen in je nakie is beter voor je gezondheid. Puur natuur, that’s the spirit!

1. Dag kilootjes

Wie naakt slaapt, verbruikt meer calorieën dan met een pyjama aan. Een deken is voldoende om je warm te houden. Die dikke pyjama kan je perfect in de kast laten.

2. Gelukshormoon

Het is bewezen dat koppels die naakt slapen over het algemeen gelukkiger zijn. Samen naakt zijn komt de intimiteit in een relatie ten goede.

3. Het is gezond

Naakt slapen betekent dat je lichaam op adem kan komen. Het is noodzakelijk om af en toe je lichaam even te “verfrissen”. En neen, dan bedoelen we niet alleen een douche nemen. Warmte onder de lakens is dé ideale plaats voor bacteriën. Door naakt te slapen geef jij deze bacteriën geen kans op overleven.

4. Niet meer wakker worden

Zonder dat je het goed beseft, slaap je met een pyjama aan minder vast. Je lichaam vraagt meer energie om af te koelen, waardoor je ’s nachts wel eens wakker wordt met een ‘hongertje’. Naakt slapen zorgt ervoor dat je vaster slaapt (en dat je ’s nachts niet in de frigo hoeft te zoeken naar een snack om je honger te stillen.) Beter voor de lijn dus.

Tags buzzfeed