Merrie wordt genadeloos verkracht: "Spuitje noodzakelijk volgens dierenarts"

bron: AD
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een Friese merrie is afgelopen weekend ernstig verkracht. Volgens de Nederlandse eigenaars zat er niets anders op dan het arme dier te laten inslapen.

Het is niet de eerste keer dat de merrie werd verkracht. In augustus vorig jaar werd ze al eens seksueel misbruikt. De eigenaars van het dier verkeren in shock door wat er met merrie Aska is gebeurd. "Ik heb nog nooit zoiets bizars gehoord. Je ziet het soms op tv of in horrorfilms en kan nauwelijks geloven dat ons dit nu overkomt", klinkt het.

De eigenaresse hoopt dat de gruwelijke verkrachter van haar paard snel gevonden wordt. "Hij moet tot zijn oksels in haar hebben gezeten en tot ver in haar darmen tekeer zijn gegaan met een stok. Er is naast bloed van haar ook heel veel bloed van hem in Aska gevonden. En sperma", zegt de stalhoudster. "Daardoor zijn er veel DNA-sporen, zo vernam ik van de politie die bovenop de zaak zit."

De eigenares liet een dierenarts komen, maar die vertelde dat het paard niet meer gered kon worden."Aska bleek van binnen helemaal stuk te zijn. Tot ver in haar darmen. Zelfs de dierenarts was helemaal ontdaan. Hij zag geen andere oplossing dan haar te laten inslapen."