Edie (3) krijgt te horen dat ze niet meer lang te leven heeft, haar vader toont hartverscheurende video

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Liverpool Echo
Edie Molyneux is amper drie jaar oud wanneer het meisje te horen krijgt dat ze een agressieve hersentumor heeft. In een video toont de vader van het meisje de vreselijke gevolgen van de ziekte.

Hoofdpijn
Ashleigh en Stephen Molyneux, de ouders van Edie, willen met de video iedereen duidelijk maken hoe moeilijk de strijd tegen kanker is. Toen hun 3-jarige dochter barstende hoofdpijn kreeg, beslisten ze naar de dokter te gaan. Aanvankelijk dachten de artsen dat Edie migraine had, maar al snel bleek er meer aan de hand te zijn. Een kinderarts stelde vast dat Edie een tumor had in haar hersenen.

"Dag mag je niet vertellen"
Ashleigh en Stephen tonen in de video hoe de tumor het leven van de kleine Edie beïnvloedt. Ze kan amper nog spreken of eten. Langzaamaan neemt de tumor het hele lichaam van hun dochter over. Zo verliest het meisje kracht in de rechterkant van haar lichaam. Mama Ashleigh probeert haar dochter bemoedigende woorden toe te spreken terwijl ze haar wat yoghurt geeft. “Waarom geeft mama je eten?”, vraagt ze haar dochter. Maar Edie wil liever niet antwoorden. “Nee, dat mag je niemand vertellen”, luidt het antwoord.

Peperdure behandeling
De tumor operatief verwijderen is onmogelijk. De ingreep is te gevaarlijk voor het kleine kind. Ook chemotherapie is geen optie, omdat het de goede cellen van het meisje compleet zou verwoesten. De bijwerkingen zouden te hevig zijn en kunnen Edie het leven kosten. Er zat niets anders op dan een specifieke behandeling in Mexico, maar dat kost handenvol geld. Met deze behandeling zou Edie langer kunnen leven. Dat kan gaan van vier weken tot drie jaar, iets wat volgens de artsen moeilijk te voorspellen is.

De ouders van het meisje zamelen momenteel geld in om de dure behandeling in Mexico te betalen. Het kostenplaatsje bedraagt minimum 300.000 pond (ongeveer 344.670 euro). Zonder deze behandeling zal het meisje niet meer lang te leven hebben.