Wetenschappelijke redenen waarom elke dag seks hebben gezond is

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Met een drukke agenda is elke dag vrijen een topprestatie. Eerlijk? Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen. Al heeft elke dag seks hebben tal van voordelen. De wetenschap heeft het bewezen!

1. Je verkleint het risico

Volgens een studie van Harvard Medical School daalt het risico op kanker als mannen klaarkomen. Zo’n 22% om precies te zijn.

via GIPHY

2. Dag snotneus!

Onderzoekers van de Wilkes University in Penn tonen dan weer aan dat wie minstens twee keer per week seks heeft, antigenen vrijgeeft zoals immunoglobulin A. Dat helpt tegen een verkoudheid en zelfs tegen griep (lees: hoognodig nu de griepepidemie in het land is uitgebroken.)

via GIPHY

3. Dé ultieme verjongingskuur

Seks houdt je niet alleen fit, maar ook jong. Dat is het resultaat van de Schotse onderzoeker David Weeks. Testpersonen die drie keer in de weeks seks hadden, werden door bevraagden zeven tot twaalf jaar jonger geschat.

via GIPHY

4. Slim, slimmer, slimst

Uit diverse onderzoeken van de University of Maryland en de Konkuk University in Seoul blijkt dat wie regelmatig seks heeft minder last heeft van stress. Zo kan je brein beter functioneren en kan je dus ook beter nadenken. Met andere woorden: je wordt er slim van.

via GIPHY

5. Oefening baart kunst

Vrouwen die vaak het bed induiken met hun partner, vergroten hun kans op vruchtbaarheid. Het helpt immers je immuunsysteem voor te bereiden op een zwangerschap. Dat bewijst een studie in Fertility and Sterility

via GIPHY

Tags buzzfeed seks