Lugubere details ontdekt over ouders die kinderen vastketenden en lieten uithongeren

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
David Turpin en vrouw Louise hielden jarenlang hun kinderen opgesloten waar ze de meest gruwelijke praktijken moesten doorstaan. De kinderen werden ernstig mishandeld en verwaarloosd. Nu de waarheid aan het licht is gekomen, ontdekken speurders steeds meer details over het Californische horrorkoppel dat "er zo normaal uitzag" volgens de buren.

Verwaarloosd
Hun dochter van 17 kon de hulpdiensten inlichten over hoe zij, haar broers en zusjes opgesloten zaten. De politie trok onmiddellijk ter plekke en vond daar dertien kinderen die helemaal uitgehonderd waren. Ze waren vastgebonden aan meubels met een zware ketting. Het meisje van 17 zag eruit als een 10-jarig kind door de gevolgen van uithongering.

"Normaal"
De buren hadden nooit iets opgemerkt bij het koppel dat er volgens hen "normaal" uitzag. Het is maar wat je normaal noemt natuurlijk. Vader David droeg nog een sixtieskapsel en wanneer het gezin een uitstapje maakte droegen alle kinderen een t-shirt op met "ding 1", "ding 2", ... Dat waren ze inderdaad voor David en Louise Turpin: objecten in plaats van kinderen.

Dromen van Hollywood
Bovendien droomden David en Louise van hun eigen realityshow met hun 13 kinderen. Daarom verhuisden ze zelfs van Texas naar Californië, om dichter bij Hollywood te wonen. Volgens de zus van Louise wilde het horrorkoppel daarmee hun schuldenberg die op 500.000 dollar stond aflossen.

"Dat is geen misdaad"
Jarenlang konden David en Louise hun gruwelpraktijken voor de buitenwereld verborgen houden. "Ze waren niet sociaal, en ze leken vooral 's nachts te leven, maar dat is geen misdaad", reageert een van de buren verslagen. De kinderen mochten pas buiten na zonsondergang, maar daar leek niemand zich zorgen over te maken. Bovendien kregen de kinderen thuisonderwijs, waardoor de horror nog moeilijker te ontdekken viel.

Ondervoed, behalve de hondjes
De kinderen mochten amper één keer per dag eten. Tijdens de overige maaltijden moesten ze gewoon toekijken hoe hun ouders hun buikje rondaten. Zijzelf kregen niets. In tegenstelling tot de twee Maltezerhondjes die in huis rondliepen. Zij waren goed doorvoed en kwamen niets tekort. "Extreme verwaarlozing en pure marteling", volgens de procureur. David en Louise blijven beweren dat ze onschuldig zijn.