Vermiste puppy Jack verdronken, maar vriendje nog niet terecht: "Ik vrees het ergste voor hem"

bron: Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De puppy's van Nele Claeys en haar 10-jarige zoon Emile uit Vleteren zijn al sinds 9 januari vermist. Ze verspreidde een opsporingsbericht om haar hondjes terug te vinden, maar dat leverde geen succes op.

Jack, een van de twee vermiste puppy's, is dood teruggevonden. “De technische dienst van een naburige gemeente vond Jack op de oever van de IJzer in Elzendamme. Hij was verdronken”, treurt Nele.

“Jack bevond zich op meer dan 5 km van onze manege. Het is niet niet duidelijk hoe hij zo ver is geraakt. We weten niet of hij recentelijk of sinds zijn verdwijning verdronken is. Ik hoop dat de verdrinking een ongeluk was en dat hij tot zijn laatste seconde gelukkig was. Het is toch een pleister op de wonde dat Jack niet werd gestolen voor hondengevechten of een fokkerij", vertelt Nele geëmotioneerd.

Het vriendje van Jack, Blacky, is nog niet terecht. "We zijn nog altijd op zoek naar Black, de puppy met het minst wit op de borst. Ik vrees het ergste. Hij bleef waarschijnlijk bij zijn vriendje als hij daar de kans toe had", besluit Nele.