Gent neemt drastisch besluit voor topper tegen Club: "Slecht moment"

bron: AA Gent
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zondag staat het altijd beladen duel tussen AA Gent en Club Brugge op het programma. Bij Gent wilden ze de sfeer er in brengen met een nieuw lied: De Buffalo Beat. Dat stuitte echter op veel onbegrip bij de eigen aanhang en daarom wordt het idee snel afgevoerd.

"We merken dat er heel wat vragen en bezorgdheden zijn over de ‘Buffalo Beat’. We willen graag benadrukken dat die video vooral bedoeld was voor de supporters op de familietribune in de Ghelamco Arena. Dit hebben we niet helemaal duidelijk gecommuniceerd. Het is ontstaan vanuit een idee van een aantal supporters van de Gentse sfeergroepen om - samen met onze partners, - de families en kinderen op een leuke manier de topper tegen Club Brugge te laten beleven", klinkt het in een officieel statement.

"Onze bedoeling was nooit om jullie iets op te dringen. Dit ritme was één van de vele initiatieven van onze supporters om zondag voor nóg meer ambiance te zorgen dan er nu al is. Zo zou trommelaar Gaetan 15 extra trommelaars meenemen. Jullie hebben gelijk als jullie zeggen dat jullie daar geen handleiding voor nodig hebben. Ook was het moment niet goed gekozen: in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Antwerp en de thuismatch tegen Club Brugge, één van de matchen van het jaar, zo niet dé match. Een wedstrijd waar sowieso altijd al sfeer is! Daarom stoppen we dit idee maar beter terug in de kast..."

"We willen samen en eensgezind naar de wedstrijd van zondag toeleven. We zullen Club Brugge zoals altijd een warm welkom geven en we rekenen op jullie allemaal om onze ploeg naar de overwinning te schreeuwen. We weten dat jullie daar geen hulp bij nodig hebben."