VTM

Vreselijk wat Kim Kay moest meemaken: “Een maand lag ik onafgebroken in bed omdat ze dachten dat ik zou sterven, en nu heb ik een ingrijpend probleem”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het verhaal van de 29-jarige Kim Kay is zeer aangrijpend. Momenteel ligt ze thuis in haar bed met doorligwonden en veel pijn. Volgens haar het gevolg van een hoop medische blunders en complicaties. Ze kan ook niet meer stappen.

“Het is een wonder dat ik nog leef”, zegt Kim in Dag Allemaal. “Ik besef dat ik nog veel heb om voor te leven. Mijn zoon Julien bijvoorbeeld.” Intussen is het al twintig jaar geleden dat Kim doorbrak met de hit ‘Lilali’. 

In 2004 kwam er een einde aan het succesverhaal. Er werd baarmoederhalskanker bij haar vastgesteld. Om de pijn te onderdrukken kreeg Kim morfine toegediend, maar ze raakte er aan verslaafd. “Maar intussen ben ik al vijf jaar van mijn verslaving af”, reageert Kim.

"Ik dwong mezelf om 36 uur recht te staan"
“Om de leegte van m’n verslaving op te vullen, ontwikkelde ik dwangneuroses. Ik ging er zo ver over, dat ik niet meer kon blijven zitten en dwong mezelf om 36 uur recht te staan. Mijn benen raakten zo gezwollen dat mijn bloed eruit sijpelde.”

Vandaag kan Kim zelfs niet meer lopen. “Het gevolg van een reeks medische blunders en complicaties”, gaat ze verder. “Ik werd opgenomen in een ziekenhuis waar ik slecht verzorgd werd. Omdat ze dachten dat ik zou sterven, lieten ze me een maand in bed liggen, zonder me er ook maar één keer uit te halen.”

“Na die horrormaand waren mijn voeten helemaal naar buiten gegroeid, waardoor ik niet meer kan stappen. Ook rechtop zitten lukt niet. Da’s de reden dat ik nu al vijf jaar in mijn bed in de living lig. In al die tijd ben ik niet één keer in m’n tuin geweest.”

Tags kim kay