Connel (21) stuurde nog een hartverwarmende sms naar zijn vriendin, enkele uren later was hij dood

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: UGC MSN
Connel Arthur (21) had een mooie toekomst voor zich. De jonge student uit het Verenigd Koninkrijk zat boordevol ambitie en trok voor zijn studies naar Reykjavik, IJsland, waar hij het beste van zichzelf gaf. Zijn moeder Nathalie Arthur vertelt over de tragische dood van haar geliefde zoon. "Er was geen enkel teken", reageert ze verslagen.

Laatste sms'je
Connel Arthur stuurde vlak voor zijn dood nog een vertederende sms naar zijn vriendin in het Verenigd Koninkrijk. De twee waren van elkaar gescheiden omdat Connel voor even in IJsland studeerde. Ze misten elkaar ontzettend en het liefst zouden ze elkaar opnieuw in de armen sluiten. Het gemis was groot. De sms was het laatste wat ze ooit van hem zou horen. Daarna leek hij van de aardbol verdwenen. Het meisje voelde dat er iets niet klopte en besloot via een trackingsysteem te achterhalen waar Connel was. Ze vroeg enkele mensen een kijkje te gaan nemen om te zien of alles goed was met hem. Toen ze de deur van zijn kamer opendeden, troffen ze hem dood aan.

Problemen
De jongen kampte echter met heel wat psychische problemen waar noch zijn vriendin noch zijn moeder ook maar iets van afwist. "Hij stuurde me op de dag van zijn dood nog een sms met de vraag wanneer we hem kwamen bezoeken, maar hij heeft nooit mijn antwoord gelezen", reageert moeder Nathalie Arthur. Zonder dat zijn naasten ook maar iets doorhadden, zocht hij op het internet naar de beste methode om zelfmoord te plegen. Uit berichten die op zijn computer werden gevonden blijkt dat de jongen zich ernstige zorgen maakte om dakloos te worden. Een negatieve gedachte die zijn leven dagelijks beheerste.

"Waarom doet niemand hier iets aan?"
Nathalie kan het nog altijd niet geloven dat haar zoon uit het leven is gestapt.Volgens haar was er geen enkel teken dat haar zoon een ernstige depressie had. Het feit dat je op internet zomaar "zelfmoordtechnieken" kan vinden, maakt haar woedend. Dergelijke websites hebben onrechtstreeks tot de dood van haar zoon geleid, vindt Nathalie. "Het is blijkbaar erg makkelijk om zo'n informatie op het internet te vinden", reageert ze verslagen. "Waarom doet niemand hier iets aan? Mensen zouden dit nooit te zien mogen krijgen."

"Praat met elkaar"
Volgens Nathalie moeten mentale problemen bespreekbaar gemaakt worden. Door het tragische verhaal over haar zoon aan de media te vertellen, wil ze andere ouders bewust maken van de ernst van psychische problematiek. "Praat met je kinderen. Spoor ze aan om ook met hun vrienden te praten en vraag hoe ze zich voelen", zegt ze met volle overtuiging. Maar toch is het erg moeilijk te achterhalen wat iemand echt voelt of denkt. "Ik had een vreemd voorgevoel dat er iets niet juist was, dus stuurde ik hem een paar sms'en die week. Hij zei telkens dat hij oké was", vertelt Nathalie. "Ik had geen flauw benul van wat hij van plan was."