Elise Mertens na haar stunt: "Dit vertelde Kim Clijsters tegen mij"

bron: Sport/Voetbalmagazine
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Elise Mertens (WTA 37) heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Australian Open. Een stunt van formaat kan je wel zeggen. Ze versloeg Elina Svitolina (WTA 4) met 6-4 en 6-0.

"'Het is ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor. Ik bedoel, ik had het vooral vandaag echt niet verwacht. Vorig jaar had ze mij nog geklopt met 6-2, 6-4 (in de finale van het WTA toernooi van Istanbul, red.) en ik had toen geen verhaal. Ik wist dus dat het een zware wedstrijd ging worden", aldus Mertens tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Mertens kwam met andere verwachtingen dan dit naar de Australian Open. "Ik had net het toernooi van Hobart gewonnen, waar ik mijn titel moest verdedigen, en ik was daar zeer tevreden over. Ik moest hier tegen een qualifier aantreden in de eerste ronde, dus ik dacht wel dat ik die horde kon nemen. Daarna heb ik ook mijn tweede wedstrijd kunnen winnen (tegen de Australische Gavrilova, na een 5-0 achterstand in de eerste set omgebogen te hebben, nvdr.). Ik dacht, "we zien wel". Maar halve finale? Neen, dat had ik nooit verwacht. Het is een droom. Een grote droom."

Mertens had ook al contact met Kim Clijsters. Zij was de laatste Belgische die in de halve eindstrijd in Australië stond. "Ja. Ze heeft mijn wedstrijden tegen Gavrilova en tegen Martic gezien. Ze heeft mij al gefeliciteerd, maar ze vertelde mij ook dat ze heel gestresseerd was geweest. (lacht) Het is altijd fijn om zo'n ervaren persoon erbij te hebben. Ik heb veel aan haar te danken, maar ook aan Robbe, mijn vriend en coach. Hij is altijd aan mijn zijde. We vormen een fantastisch team.