Politie waarschuwt voor nieuwe truc die inbrekers gebruiken in ons land

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De politie heeft een nieuwe truc ontdekt die vermoedelijk door dieven wordt gebruikt om na te gaan of bewoners thuis zijn. Ze plakken tapte op de deurbel zodat die blijft rinkelen. Wanneer er niemand komt opendoen, kunnen ze hun slag slaan.

In Meise waren er de afgelopen dagen meldingen van deurbellen die met zwarte plakband waren afgeplakt. "Eerst dachten we aan kinderen die kattenkwaad hadden uitgehaald. Maar dan doen ze belletjetrek en lopen ze weg. Dit was volgens ons niet het werk van kinderen”, klinkt het bij de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise).

“Door de plakband gaat de deurbel rinkelen. De bewoner komt dan naar buiten om de plakband te verwijderen. Als de plakband blijft hangen en de bel dus blijft rinkelen, is het een teken dat de bewoners niet thuis zijn en kunnen inbrekers hun slag slaan.”

De truc is nieuw in ons land. In Nederland kregen ze er begin deze maand al mee te maken. Daar werden zo al enkele inbraken vastgesteld. Bij ons werd er op die manier nog niet ingebroken. De politie van zone KLM vraagt de inwoners wel extra waakzaam te zijn en de 101 te bellen wanneer ze verdachte handelingen of personen zien.