Ouders van kinderen uit scholen in Maasmechelen stappen naar de rechter omdat ze het niet eens zijn met deze regel uit het schoolreglement

bron: TVL
door: Redactie
Afbeelding bron: TVL
Vrijdag is voor de burgerlijke rechtbank in Tongeren de zaak behandeld over het hoofddoekenverbod in twee middelbare scholen in Maasmechelen. Ouders van elf kinderen hebben de scholen gedagvaard omdat de kinderen geen hoofddoek meer mogen dragen op school. Volgende maand wordt een uitspraak verwacht.

Omdat de ouders van de kinderen erg gesteld zijn op hun privacy kwamen ze zelf niet opdagen in de rechtbank. "De verzoekende partijen vragen vandaag aan de rechtbank om het onderdeel van het schoolreglement, waaruit het verbod op het dragen van de hoofddoek voortvloeit, definitief en op algemene wijze binnen hun school, buiten toepassing te verklaren", zegt persrechter Arianne Bracio.

Volgens de advocaat is het schoolreglement, waarin het verbod staat, geen verplichting voor de ouders. Daarnaast mogen kinderen die voor 2012 werden ingeschreven, toen er nog geen sprake was van het hoofddoekenverbod, wel nog een hoofddoek dragen op school. Dat geldt dan weer niet voor nieuwe leerlingen.