Ongeziene uitspraken van Tom Meeusen: "Het zou niet correct zijn als ze mij kiezen"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tom Meeusen heeft geen goed seizoen achter de rug en hoopt niet meer op het WK. Met vier andere renners lag Meeusen in balans voor de laatste twee tickets. Hij haakt echter zelf al af.

“Ik hoop er niet meer op”, bekent Meeusen. “Het zou zelfs niet correct zijn als ik nog voor een selectie in aanmerking kom. Ik heb geen recht om naar het WK te gaan.”

Op de vraag wat er dan is misgelopen deze winter kan Meeusen geen antwoord geven. “Ik weet het niet. Ik weet het écht niet. Ik doe mijn best, ik probeer mij voor elke wedstrijd weer op te laden, maar het lukt gewoon niet. Ik ben dit seizoen nog geen enkele keer na een wedstrijd naar huis gereden met een tevreden gevoel. Met bloedwaarden of zo heeft het niets te maken”, geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Dan heb je ook nog Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel, die nog amper te volgen zijn voor de concurrentie. “Er wórdt harder gereden dan vroeger. En die twee zijn heel moeilijk te kloppen. Allemaal waar. Maar dat is niet de reden. Als ik in absolute topconditie zou zijn, kan ik nog altijd een prijs rijden. Zoals er tegenwoordig van in de start wordt ingevlogen, dat zou zelfs in mijn voordeel moeten zijn. Zo frustrerend.”