De Gendt haalt uit: "Zijn vrouw zei me drie dagen op voorhand: 'Zelfs als je met 10 minuten voorsprong wint, zal je de prijs nog niet winnen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Thomas De Gendt blikt nog eens terug op de voorbije Ronde van Frankrijk. Hoewel hij massaal veel in de aanval ging, kreeg hij de prijs van Super Combatif in de Tour niet. Die ging naar de Fransman Warren Barguil.

"Ik was vooral teleurgesteld in de manier waarop die verkiezing is gelopen. Als je eigen ploegmaat (Tony Gallopin, red.), wiens vrouw (Marion Rousse, red.) in de jury van de Super Combatif zit, drie dagen op voorhand zegt: 'Zelfs als je de komende ritten de hele dag solo voorop rijdt, met tien minuten voorsprong, dan nog zal je die prijs niet winnen', weet je het wel. De sponsor Antargaz is Frans, natuurlijk wint een Fransman", zo vertelt De Gendt in Het Laatste Nieuws. 

"Barguil reed niet verkeerd, hij won twee ritten, maar ik kan me voorstellen dat Antargaz haar prijs liever aan een jonge Fransman gaf dan aan mij. Ik vind het niet eerlijk hoe er wordt gestemd. Ik geloofde Tony niet toen hij dat zei. Uiteindelijk kreeg ik maar één stem, van Thierry Gouvenou. En ik kreeg de stem van het twitterpubliek. Vijf stemmen van de vijf andere Franse juryleden zijn naar Barguil gegaan. Ook die van Marion Rousse. Ik ben daar niet kwaad om. Wel teleurgesteld. Het is maar de superstrijdlust."