VTM

Stalker van Laura Lynn krijgt minder strenge straf om deze opmerkelijke reden

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De stalker van Laura Lynn kent zijn straf. Het moet gezegd worden dat de rechter mild is geweest.

De man werd veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel. De 42-jarige Poperingenaar moet zich wel psychisch laten begeleiden, mag geen alcohol meer drinken of contact hebben met de zangeres. Dat is een minder strenge straf dan in eerste aanleg.

Serieuze stalking
Nochtans was wat de man deed wel een vorm van serieuze stalking. De stalking - een enorme stroom van vulgaire berichtjes - tegen de zangeres en haar vriend Matthias Lens begon nadat P.V. Laura Lynn ontmoette na een optreden. De feiten hielden weken aan, zelfs nadat haar Facebookaccount diverse keren werd verwijderd.

Niet aan zijn proefstuk toe
De man was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Hij had al twee veroordelingen achter zijn naam staan. Dat was voor openbare zedenschennis, het aanranden van zijn dochter, stalking en nutteloze oproepen naar de politie.

Probatievoorwaarden geschonden
Daarna begon hij Laura Lynn te stalken. Hierdoor schond hij zijn probatievoorwaarden. Voor de stalking van Laura Lynn kreeg hij in eerste aanleg nog eens 6 maanden effectief en ook de straffen van een jaar en drie maanden, werden effectief.

In beroep
De advocaat van de man ging in beroep en haalde zijn gelijk. Hij zei dat de man zwak begaafd is en er voor hem geen plaats is in de gevangenis. De rechter volgde de advocaat door de stalker in plaats van zes maanden effectief, drie jaar met uitstel te geven onder strenge voorwaarden.

Tags laura lynn