Moeder brengt haar eigen leven in gevaar voor haar 5-jarig zoontje

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Barcroft
Sarah Lamont zou alles doen om haar zoontje alle kansen in het leven te geven. Daarvoor zette ze zelfs haar eigen leven op het spel. Haar verhaal bezorgt iedereen rillingen van ontroering. De band tussen moeder en zoon is ijzersterk.

Het 4-jarige zoontje van Sarah is ernstig ziek. De vrouw heeft haar eigen leven op het spel gezet om dat van Joe te redden. Zo onderging Sarah een dubbele orgaantransplantatie zodat haar zoontje opnieuw de oude zou worden. Een risicovolle operatie die de artsen liever niet uitvoeren, maar Sarah's besluit stond vast.

De dag van de bewuste operatie verliep stresserend. Het was goed mogelijk dat Sarah haar zoontje nooit meer terug zou zien. Sarah mocht er niet aan denken dat dit het scenario zou zijn. De vrouw hield de moed erin en haar positiviteit zorgde voor een goede afloop. Joe had succesvol een nieuwe lever en nier gekregen.

 

“Ik had nooit gedacht dat het zo zou lopen”, vertelt Sarah die geen moment moest twijfelen om haar organen af te staan voor haar oogappel. Voor zijn transplantatie moest de kleine Joe dagelijks naar het ziekenhuis, maar daar is nu verandering in gekomen. Joe kan opnieuw kind zijn en is voor het eerst in zijn leven gaan zwemmen met mama Sarah. Iets wat hij voor de operatie nooit had gekund.

De dokters kunnen niet garanderen dat het kind ooit weer kerngezond wordt, maar zijn positief voor de toekomst. Ook mama Sarah is opgelucht dat ze toch de risicovolle beslissing heeft genomen. “Ik ben zo blij dat ik zijn orgaandonor kon zijn”, vertelt ze. “Ik mag er niet aan denken wat er anders was gebeurd. Vermoedelijk was hij dan al overleden.”

Tags