VTM

Andy Peelman heeft nu al spijt van zijn beslissing: “Dit is zeer beangstigend”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Binnenkort start VTM met een tweede reeks van ‘Boxing Stars’. De eerste reeks was te zien op CAS.

Voor het programma kruipen acht bekende mannen en acht bekende vrouwen in de ring. Eén van hen is Andy Peelman. Hem kan je kennen van ‘De Buurtpolitie’ waar hij de rol speelt inspecteur Koen Baetens.

“Ik heb amper tijd om te oefenen”, merkt Andy op in Het Nieuwsblad. “Ik hoop echt dat ik wat meer kan oefenen, want het zal nodig zijn. Ik heb nog nooit gebokst en heb na mijn eerste training gemerkt dat het niet om te lachen is. Ik mocht een beetje opwarmen, wat slagen oefenen en hup, we doken meteen de ring in. Ik had zo'n ring alleen maar op televisie gezien, het is echt een beetje beangstigend om daar te staan.”

"Het is echt zot"
Andy werkt in het echte leven bij de politie en zou dus topfit moeten zijn. “Dat ben ik”, gaat Andy verder. “Ik loop een marathon, maar daar ben je bij boksen niet veel mee. Marathon is een duursport, boksen doe je constant in het rood, dat zijn korte sprintjes. Echt zot, je hartslag blijft gewoon door het dak gaan.” 

“Tijdens mijn opleiding heb ik natuurlijk wel geleerd om me te verdedigen. Ik kan heel goed uit de richting van een aanvaller stappen, dat wordt wellicht ook mijn sterkste punt in de ring. Zo ga ik het aanpakken: uitwijken en af en toe een kletske op het achterhoofd geven.