Gheysens schept duidelijkheid over 'schandaalboek' Ghelamco Arena

door: Redactie
Paul Gheysens, de CEO van Ghelamco, heeft op een persconferentie voor het eerst officieel gereageerd op het omstreden boek ‘De illegale Ghelamco Arena: als politici zich met voetbal gaan bemoeien’. Gheysens sloeg de bal keihard terug naar auteur Ignace Vandewalle.

"In dat boek staat de naam Ghelamco, en die heeft een commerciële waarde. Er wordt mij schade toegebracht, en dat terwijl wij een perfect verhaal hebben. Wij hebben veel moed gehad om dat project te realiseren", steekt Gheysens van wal.

“Die meneer heeft een beetje geschreven en wij hebben ons proberen te verdedigen. Je maakt hier wat mee, hoor. Wat we meemaken in dit verhaal, is heel kleingeestig”, aldus Gheysens. “Een rechter heeft geoordeeld dat het boek mocht verschijnen, en dan hebben wij ons daarbij neergelegd.”

“Op het moment dat we zeiden niet in beroep te gaan, werden we gecontacteerd. Betaal de kosten - 15.000 euro - en het boek verschijnt niet. Dat wilden we echt niet. Toen hebben we niets meer van ons laten horen”, aldus Gheysens nog.

Het is duidelijk: in deze zaak is het laatste woord nog niet gezegd.