Moeder verplicht 5-jarig dochtertje om huur te betalen

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Hoewel haar dochtertje amper vijf jaar oud is, vindt een Amerikaanse moeder het geen enkel probleem om haar dochter huur te laten betalen. Alleen zo zal ze pas leren "wat het echte leven is", klinkt het bij de moeder.

Elke week moet het dochtertje van Essence Evans 5 dollar (omgerekend vier euro per week) aan haar moeder geven voor de huur. Voor velen klinkt dit erg hard, maar mama Essence vindt dat enkel op deze manier haar dochter het echte leven leert kennen. "Ik heb haar uitgelegd dat je in het echte leven rekeningen moet betalen", vertelt de moeder.

De moeder gebruikt het geld niet om haar eigen rekeningen te betalen. “De vijf dollar stort ik op haar spaarrekening. Wanneer ze 18 is, krijgt ze het geld. Die strategie bereidt haar niet alleen voor op de echte wereld, maar ze krijgt ook nog eens een flinke som wanneer ze haar echte rekeningen zelf zal moeten betalen.”

Heel wat mensen moedigen de moeder aan, omdat ze vinden dat ze haar dochter al op jonge leeftijd een mooie les geeft. Anderen reageren dan weer vol ongeloof. Een kind moet een kind zijn, vinden zij.