Minister Jambon ziet groot probleem na de storm: "Dit is absoluut niet goed"

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Met rukwinden van meer dan 70 kilometer per uur heeft de storm heel wat schade veroorzaakt. Wie schade had door de storm kon terecht op het nieuwe noodnummer 1722, speciaal voor niet-dringende gevallen. Gisteren kwamen zo'n 31.000 oproepen binnen, wat zorgde voor lange wachttijden.

Minister Jambon wil vooral lessen trekken na de storm. Het nummer 1722 werd in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen zouden bellen naar 112 voor niet-dringende zaken. "Ik ben blij dat het nummer ingang gevonden heeft in de hoofden van de mensen", reageert minister Jambon. 

De minister is positief, maar ziet ook een groot probleem. "Ik heb gehoord van mensen die een uur in de wachtrij hebben gestaan. Dat is natuurlijk geen goede dienstverlening. We zullen daar rekening mee houden." 

Toch is het moeilijk in te schatten hoe dit precies moet aangepakt worden. "Er kondigt zich een natuurfenomeen aan, we gaan het nummer 1722 openen. Maar hoeveel oproepen kan je verwachten en dus hoeveel capaciteit moet je er tegen zetten? Uit elk evenement zullen we lering trekken."