Club Brugge doet monden openvallen: "Vergeet Chelsea en Barça"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Club Brugge draait dit seizoen op volle toeren. In het begin liep het nog wel mis in Europa, maar daarna was er geen houden meer aan. Ook in de beker loopt het vlot en de dubbel is een reëel doel.

Columnist Hugo Camp is onder de indruk van het spel van blauw-zwart. "We zijn verlost van die geïmproviseerde weekendtrips naar Barcelona, Manchester en Londen. Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Jan Breydel terecht. Virtuositeit en oogstrelend voetbal zijn terug thuis. Veel meer opwinding dan Club hebben Chelsea en Man United niet te bieden. Brugge speelt onafgebroken ‘Europees'", schrijft hij in HLN.

“Het is een onwaarschijnlijke heffe van de competitie en beker. Heel on-Belgisch zoals Club het stugge Charleroi wegzette, als een mes door de boter. Het was een delirium van aanvallend voetbal. Erop en erover, en toch technisch verfijnd. Wat een contrast met de brug der zuchten waar Anderlecht hangt te bungelen. De volgende titelhouder is bekend en straks komt daar nog een Gouden Schoen bovenop. Einde van het tijdperk zagen en zeuren. Zie ons!”