Caroline Maes doet ontroerende bekentenis: "Ik ben al lang bezig met hem los te laten"

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Caroline Maes (41) is bekend van haar rol als Mieke in 'Familie'. Haar oudste zoon Arno (17) streeft enorm fel naar een voetbalcarrière, en hier heeft hij veel voor over. En niet alleen Arno, maar ook het hele gezin moeten hiervoor opofferingen doen.

Zo gaat Arno naar de sportschool, en zitten feestjes en alcohol er voor hem niet in. Maar hij neemt zijn droom dan wel heel serieus. Zo ging hij zelfs een tijdje op internaat. Maar sinds Caroline en haar gezin verhuisd zijn, slaapt hij weer thuis. 

Maar ook het gezin maakt opofferingen voor zijn droom waar te maken. "De vrije tijd van ons gezin gaat voornamelijk naar het voetbal. Tijdens de kerstvakantie moest hij elke dag gaan trainen in Mechelen, en dan probeer je dat te combineren met een bezoekje aan de bioscoop of een keer gaan zwemmen met de andere twee kinderen."

Gelukkig vinden ze dat niet erg en krijgt Arno ook de volle steun van zijn twee broers. Al is er toch één moeilijk gegeven al heel dit verhaal. "Nu moet hij hard werken en nog niet denken aan geld of contracten. Maar de kans bestaat dat hij ooit naar het buitenland gaat. Dat is toch zeker zijn ambitie."

"Ik hoor van veel mama's dat ze hun zoon niet zouden kunnen loslaten, maar ik ben daar al lang mee bezig..."

Toch blijft de familie erg nuchter bij het realiseren van zijn droom. "Velen dromen van een voetbalcarrière, maar het is er maar weinigen gegeven. Dat houden we altijd in ons achterhoofd."