Alweer minder vaste jobs beschikbaar? Di Rupo: "Miserie, miserie, miserie"

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat er hard aan toe in de Wetstraat. Vicepremier Kris Peeters (CD&V) weerlegt de kritiek van PS-voorzitter Elio Di Rupo dat de regering vooral "onzekere flexi-jobs" creëert. Volgens Peeters zullen er wel degelijk meer jobs bijkomen.

Elio Di Rupo had het in zijn nieuwjaarsreceptie over "jobs, jobs, jobs". Zijn conclusie? "Miserie, miserie, miserie", zei Elio Di Rupo klaar en duidelijk. Volgens Kris Peeters heeft Di Rupo het echter verkeerd en is er helemaal geen sprake van ellende als het over het aantal jobs gaat in ons land. "Deze legislatuur gaan wij voor 259.000 jobs, dat zijn er 52.000 per jaar. Tijdens de periode Di Rupo ging het maar over 3.250 jobs per jaar", aldus Peeters.

Volgens Di Rupo is het systeem van flexi-jobs niet correct. De vrees bestaat immers dat werkgevers eerder zullen kiezen voor iemand via een (goedkopere) flexi)job dan iemand deeltijds aan te nemen. Alweer is dit volgens Peeters niet het geval. Maar als je kijkt naar de flexi-jobs in de horeca, dan zie je dat die worden omgezet naar 2.890 voltijdse banen. Dat is 3,4 procent van alle voltijdse banen in de horeca."