Actrice Veerle Dejonghe haalt fel uit naar Philippe Geubels: "Dat doe je gewoon niet!"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Actrice Veerle Dejonghe (45) vindt het nieuwe programma van Philippe Geubels genaamd 'Taboe' maar niets. Sterker nog, ze vindt zelfs dat Philippe dat helemaal niet mag doen. "Met armoede spot je nooit", aldus Veerle.

Veerle vindt het een moeilijk onderwerp om over te lachen. "Er zijn zoveel mensen die in dramatische situaties leven. En dat zijn niet de mensen die je op straat ziet bedelen, maar wel je buurman, of de ouders van het vriendje van je kind op school. Mensen die de laatste week van de maand alles bij elkaar moeten scharrelen om de rekeningen betaald te krijgen. Die het koud krijgen omdat de energiefactuur is blijven liggen."

"Ik heb respect voor wat Philippe op het podium doet. Alleen... Ik krijg er iets van, van programma's waarin een BV als wereldverbeteraar moet worden afgeschilderd. Want dat zijn ze niet."

Pijn lijden of medicijnen kopen
Ook het feit dat Philippe een week met deze mensen gaat samenwonen en leven zoals hen om hen beter te snappen, vindt Veerle niets aan. "Een week? Wauw, proficiat. Dat is ook een trend: een week met die arme mensen optrekken, en dan weet je wat ze dagelijks meemaken. Nee, Philippe moet eens zes maanden met 20 euro per week rondkomen, zonder verwarming. Dan zullen we nog eens praten. Veel humor zal er niet overblijven, hoor." 

Veerle is zelf alleenstaande moeder en heeft net een zware strijd tegen kanker achter de rug. "Ik kan Philippe verzekeren: als je moet kiezen tussen pijn lijden of medicijnen kopen: daar lach je niet mee. Nooit."