Sabine verliest haar man in een verkeersongeluk, maar dan slaat het noodlot opnieuw toe: "Je denkt nooit dat zoiets je nog eens overkomt"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Sabine verloor de liefde van haar leven in een verkeersongeluk enkele jaren geleden. Het was moeilijk, maar uiteindelijk werd ze opnieuw verliefd. Eergisteren kwam daar abrupt een einde aan. Ook haar tweede man is gestorven in een tragisch ongeluk. "Ik weet niet hoe ik nu verder moet", vertelt Sabine aan Het Nieuwsblad.

Wat Sabine Maertens uit Zedelgem meemaakt is absurd. De vrouw is twee keer weduwe geworden, twee keer zijn deze mannen gestorven door een ongeluk. “Ik dacht bij mezelf: het kan toch niet dat je zoiets twee keer moet meemaken. Plots stond ik - zoveel jaar later - opnieuw in het ziekenhuis. En weer vertelden de dokters me dat het er niet goed uitzag. Het enige verschil is dat ik deze keer niet zelf moest beslissen om de machines stil te leggen. Maar ik weet niet hoe het nu precies verder zal moeten.”

Haar tweede man Peter Galle was amper 47 jaar oud toen hij eergisteren in de Kustlaan aan het werk was in een hoogtewerker. Hij was bezig in de cabine toen een bestelwagen tegen de arm van de hoogtewerker reed. “Hij stond enkele ­meters hoog”, vertelt Sabine. “Hij is weg gekatapulteerd en op de grond gesmakt.”

De hulpdiensten kwamen ter plekke en brachten Peter naar het ziekenhuis over, waar hij nog werd geopereerd. Tevergeefs, want Peter overleed aan zijn verwondingen.  “De wonde aan zijn hoofd was net dezelfde als die bij m'n eerste man. Het was precies alsof alles terugkeerde. Ik blijf me maar afvragen hoe het kan dat je zoiets twee keer moet meemaken. Je gaat er gewoon niet van uit dat zoiets je nóg eens kan overkomen.”