VTM

Filip Peeters op ramkoers met burgemeester van zijn dorp: De reden is een tennisveld

bron: TV-Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Filip Peeters schittert ook weer in de tweede reeks van ‘Salamander’. In het echte leven heeft de acteur andere zorgen.

Filip woont met zijn vrouw Ann Miller in Boechout en is er razend op burgemeester Koen T’Sijen. Volgens Filip gaat de ziel van het dorp verloren omdat alles maar wordt volgebouwd. En dat de burgemeester en zijn gevolg de rode loper openleggen voor aannemers.

“Ik wil leven in een dorp waar iedereen gelijk is voor de wet”, haalde Filip Peeters uit. Er zijn zelfs geruchten die beweren dat de acteur de nieuwe burgemeester van Boechout wil worden.

Bouwovertreding
“Het is allemaal begonnen met een bouwovertreding”, reageert huidig burgemeester T’Sijen in TV-Familie. “Er staat in zijn tuin een serre en is er een tennisveld. Een erfenis van de vorige eigenaars. Die serre is het probleem niet, dat tennisveld wel.”

“Dat tennisveld werd aangelegd zonder dat een vergunning werd aangevraagd. Als dat voor 1979 gebeurde, is er geen probleem. Daarna is het gewestplan in werking getreden. Mijnheer Peeters kan altijd proberen aantonen dat het tennisveld er was voor 1979. Hij kan het ook afbreken of een meerwaardebelasting betalen en dan kan het tennisveld ook blijven.”