Man steekt zijn eigen vrouw neer omdat ze weigert boerka te dragen en probeert haar lichaam dan te verstoppen

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: West yorkshire Police/Guzelian
Akshar Ali (27) en Sinead Wooding (27) waren smoorverliefd op elkaar. Akshar Ali vindt zijn geloof een van de belangrijkste zaken in zijn leven. Zijn vrouw Sinead bekeerde zich uit liefde voor hem tot de islam. Die keuze zou haar uiteindelijk fataal worden.

Toen Sinead uit Leeds, West Yorkshire, weigerde om haar westerse kledij te verruilen, ging Akshar Ali compleet door het lint. Hij kon niet verdragen dat zijn vrouw "neen" bleef zeggen. Een goede moslima droeg volgens hem geen westerse kledij. Uiteindelijk besloot hij samen met een vriend toe te slaan. Hij nam een hamer en sloeg haar meermaals om Sinead vervolgens neer te steken.

Ali sleepte het levenloze lichaam van zijn overleden partner naar de kelder, waar hij haar twee dagen liet liggen. Daarna bracht hij haar samen met de hulp van een vriend naar het bos om daar haar lichaam in brand te steken.

De politie startte een onderzoek en ontdekte al snel de waarheid achter de feiten. Vijf dagen na de moord werden Akshar Ali en zijn kompaan gearresteerd. Akshar Ali wordt beschuldig bevonden aan de moord op zijn partner Sinead Wooding.