"Inlichtingendiensten hadden IS-leider 3 keer bijna te pakken, maar dan gebeurde er telkens dit"

bron: The Guardian
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi wordt op de hielen gezeten door de inlichtingendiensten. Drie keer hadden ze hem bijna te pakken, maar de extremist kon telkens op het nippertje uit hun handen ontsnappen.

Abu Bakr al-Baghdadi doet er alles aan om onder de radar te blijven. Zo reist hij telkens incognito en gebruikt hij nooit een mobiele telefoon. Zo kan hij immers niet getraceerd worden. De speurders staan voor een aartsmoeilijke opdracht om Abu Bakr al-Baghdadi in de boeien te slaan. Drie keer lukte het hen bijna, maar hun opdracht mislukte telkens.

De geheime diensten konden al verschillende keren lokaliseren waar de meest gezochte terrorist zich bevond. Ze verwittigden de autoriteiten, maar drie keer kwamen ze net tijd tekort om een gevechtsvliegtuig op hem af te sturen.

De inlichtingendiensten gaan nu gewoon door met hun klopjacht op de beruchte IS-leider. Ze vermoeden dat hij zich ergens verschuilt aan de grens tussen Syrië en Irak. De diensten liggen er voortdurend op de loer, klaar om 'The Most Wanted Man on Earth' eindelijk in de boeien te kunnen slaan.