Slachtoffers aanslagen Parijs in shock door brief aan Abdeslam

bron: Belga
door: Redactie
De slachtoffers van de aanslagen in Parijs zijn woedend over de brief van de Franse komiek Dieudonné aan terreurverdachte Salah Abdeslam. De komiek wil Abdeslam persoonlijk ontmoeten omdat hij hem beter wil begrijpen. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien.

De slachtoffers reageren woedend op de brief van de Franse komiek Dieudonné aan Abdeslam. Momenteel werkt de komiek aan een boek met de titel 'Hoe kunnen we de aanslagen in Frankrijk stoppen?'. In een brief vraagt hij Abdeslam om een persoonlijke ontmoeting omdat de komiek zijn "geestestoestand" wil doorgronden. 

De brief zorgt voor heel wat kritiek in Frankrijk, vooral bij de slachtoffers die niet opgezet zijn met de keuze van Dieudonné. “Het is een voorwendsel om de verantwoordelijkheid voor de terreuraanslagen door te schuiven naar de samenleving”, zegt de advocaat van de slachtoffers aan het Franse persbureau AFP.

“De slachtoffers zijn gechoqueerd door deze stap van Dieudonné. Ze zouden liever hebben dat Abdeslam rechtstreeks aan hen uitleg geeft”, zegt ook Géraldine Berger-Stenger, een advocate van de slachtoffersvereniging AfVT.

Het is nog niet zeker dat Dieudonné terreurverdachte Abdeslam ook daadwerkelijk zal ontmoeten. De onderzoeksrechter verzet zich immers tegen de ontmoeting.