Slachtoffer explosie Antwerpen: "Er hing al van 8 uur 's ochtends een gasgeur in het gebouw"

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Video VRT NWS
Al van 's ochtends vroeg hing er een gasgeur in het appartementsgebouw aan de Paardenmarkt in Antwerpen waar gisteravond een explosie plaatsvond. Er zijn veertien gewonden, waarvan een in kritieke toestand verkeerd. De brandweer was sinds gisteravond op zoek naar twee vermiste personen. Zij werden deze ochtend dood vanonder het puin gehaald.

Een van de slachtoffers rook al van 's ochtends een gasgeur, maar besloot niet in te grijpen omdat hij angst had voor de reactie van de eigenaar. "Ik wou de hulpdiensten bellen, maar de huisbaas zegt altijd dat we geen politie mogen bellen dus ik heb dat dan niet gedaan", vertelt Nabil.

Enkele andere bewoners roken net zoals Nabil een gasgeur. "Mijn buurman, een Italiaan, zei twintig minuten voor de explosie dat het gebouw ging ontploffen. En dat is dan ook gebeurd", vertelt het slachtoffer. "Ik had geluk dat ik op de derde verdieping ben gebleven, want anders had ik alles op mij gehad." De ravage was enorm en de klap hevig, maar bij wonder kon Nabil zelf vanonder het puin kruipen.

Wat de precieze oorzaak van de explosie is, is op dit moment nog steeds onduidelijk. Nabil vertelt dat er werken werden uitgevoerd op het gelijkvloers. "Misschien is er daar een buis verkeerd gelegd?", vraagt hij zich af. Nabil herstelt ondertussen in het ziekenhuis van zijn verwondingen.