Gebouw in Antwerpen stort in na explosie: "We zagen jonge mensen vanonder het puin naar boven kruipen"

bron: VTM Nieuws, VRT NWS, Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
UPDATE - Een gebouw stortte na een explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen helemaal in. Ooggetuigen vertellen hoe ze mensen vanonder het puin zagen kruipen en hoorden hen om hulp schreeuwen.

De brandweer was een tijdlang op zoek naar twee vermiste personen na de explosie gisteravond in Antwerpen. Die zijn intussen gevonden. Een gebouw is compleet ingestort. Momenteel zijn er 14 gewonden, waarvan er één in kritieke toestand verkeert. Vijf anderen zijn er enrstig aan toe.

“Ik ben naar beneden gegaan om te checken of onze auto beschadigd was en de hele straat lag vol glas en PVC van kapotte ramen. Eerst zag ik totaal niets behalve een grote witte stofwolk. Daarna keek ik naar de gebouwen aan de overkant en die zijn volledig weg. Heel gek", vertelt Lieselot Sarens die tegenover het ingestorte gebouw woont.

“We zagen jonge mensen vanonder het puin naar boven kruipen. Ze zagen helemaal zwart. Mensen waren aan het roepen en gillen. Haast het hele gebouw ligt in puin. De hele voorkant is volledig ingestort. Ook de huizen ernaast zijn beschadigd", vertelt een andere getuige aan Het Nieuwsblad.