Uitbaatster van kindercrèche mishandelt kindjes, maar moet niet naar de gevangenis

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
D.S., de 40-jarige onthaalmoeder van het Waregems Kinderhotel Cococinelle is vandaag veroordeeld door de rechter. Ze moet niet meteen naar de gevangenis, maar kreeg een celstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 300 euro. Ze mishandelde in totaal 21 kinderen.

De kindjes die in het Kinderhotel Cococinelle verbleven, moesten heel wat doorstaan. Zo moesten ze in zeep bijten, werden hardhandig gevoederd of aan een matras vastgebonden. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat de uitbaatster met de kindjes deed. De rechter oordeelde dat de vrouw zich schuldig maakt aan mensonterende behandelingen.

"Dit soort praktijken hoort niet thuis in een kinderdagverblijf. Het toegebracht nadeel is erg groot. Het gaat om de blootstelling van kleine kinderen aan geweld of de dreiging daartoe. De slachtoffers zijn erg kwetsbaar", aldus de rechter.

De rechtbank oordeelde dat de vrouw een celstraf van drie maanden krijgt met uitstel en een geldboete van 300 euro. Momenteel is de kinderopvang preventief gesloten. De vrouw verklaarde die niet opnieuw te willen openen omdat ze op zoek gaat naar een job in de zorgsector.