Vandaag start 30 dagen zonder klagen

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Klagen en zagen, iedereen doet het wel eens. De een al wat meer dan de andere. Aan de telefoon, bij een koffietje of 's avonds voor televisie. We doen het écht overal. Zouden we daar niet eens een maandje mee kunnen stoppen? Dat bedacht Isabelle Gonissen, initiatiefneemster van de actie '30 Dagen Zonder Klagen'.

Klagen zou mensen niet gelukkiger maken. Actrice Geena Lisa besloot samen met achttien andere om deel te nemen aan '30 dagen zonder klagen'. Die actie gaat vandaag van start op Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar.

Op de Facebookpagina van 30 dagen zonder klagen en de website www.30dagenzonderklagen.be zullen dagelijks opdrachten gelanceerd worden waardoor jouw geluksbarometer stijgt. Wie wil, kan ook zijn persoonlijke ervaringen delen op de site of sociale media.

Het doel van de campagne is duidelijk: meer vrolijke mensen! “We willen de mensen doen beseffen hoe goed we het hier hebben", legt Gonissen uit. "Positiviteit heeft niets te maken met blind zijn voor het negatieve in je omgeving. Het betekent wel dat je bereid bent er iets aan te doen."