VTM

Miss België nu al zeer zwaar onder vuur: "Dit is een triestig en nieuw dieptepunt"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
De nieuwe Miss België, Angeline Flor Pua, is de dochter van ouders uit de Filipijnen. Daardoor kreeg ze op sociale media al heel wat racistische verwensingen naar het hoofd geslingerd.

"Miss poepchinees”, “Miss België van de Frietchinees", "Hopelijk is het geen ladyboy", het zijn maar enkele van de verwijten die te lezen zijn op sociale media. Mensen sparen de nieuwe Miss België niet. 

“Een triestig en zoveelste dieptepunt”, zegt Bram Sebrechts van Gelijkekansencentrum Unia. “Het is de zoveelste keer dat het gebeurt, maar we moeten blijven benadrukken dat het niet normaal is. We doen er goed aan door allemaal te reageren en die mensen duidelijk te maken dat hun reacties ongepast zijn. Je moet ze van repliek dienen en je ertegen uitspreken. Zo kan je wel iets veranderen, dat heeft effect. Kijk maar naar #MeToo.”

"Wij bij Unia feliciteren haar en zijn heel blij”, zegt Sebrechts. “Haar verkiezing is een heel goed afspiegeling van de kleur die België in 2018 heeft. Er komt ook kleur in de amusementswereld en dat juichen we toe. De verkiezing van deze Miss België is het bewijs dat diversiteit wel omarmd wordt in ons land.”