VTM

Philippe Geubels ergert zich dood aan de mensen die dit doen: “Wat ze doen is achterlijk”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Geubels ergert zich mateloos aan wat sommige mensen organiseren. Hij kan het maar niet begrijpen.

“Ik haat winterbarbecues in de open lucht”, zegt Philippe in Het Laatste Nieuws. "Hebben onze grootouders daarvoor gevochten? Neen, die hebben gevochten zodat we een dak boven ons hoofd hebben en geen kou moeten lijden. In de winter buiten eten, dat is toch gewoon achterlijk?"

"Grote wereldproblemen oplossen is niet aan mij besteed, dat vind ik de taak van de politiek, maar in de strijd tegen winterbarbecues loop ik graag van voor. (lacht) Ik lach nu, maar in mijn show heb ik het er zeker een kwartier over. Omdat ik echt die behoefte voelde om eens mijn gedacht te zeggen over dat belachelijk gedoe."

"Ik weet ook niet hoe dat komt, maar ik ben altijd met dat soort kleine dingen bezig geweest. Toen ik pas begon, had ik het een kwartier over de Colruyt. Pas als het heel dicht bij mij staat, voél ik het en komt die behoefte om erover te praten naar boven. Ik heb het in mijn show nu ook over mijn kind. Een cliché tot en met, maar dat is wat mij bezighoudt. De dag dat ik iets ergs meemaak, kanker in de familie of zo, zal ik het daar zeker ook over hebben."