Geen hoofddoeken meer in het straatbeeld? "Er zullen meer gemengde huwelijken zijn"

bron: De Zondag/VRT NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke stelt kamerlid Hendrik Bogaert zich buiten de partij vanwege zijn controversiële voorstel om opzichtige religieuze tekens te verbieden. Toch blijft hij zelf achter dat voorstel staan.

"Ik geloof zelfs dat er meer gemengde huwelijken zullen zijn als zo'n verbod er komt", beklemtoont hij in De Zondag. Er zou dus onder meer een algemeen hoofddoekenverbod komen. 

"Mijn standpunt is niet het CD&V-standpunt, maar ik heb dat partijstandpunt ook nooit in vraag gesteld", beklemtoont Bogaert. "Ten tijde van Dehaene was er binnen CD&V geen enkele mogelijkheid om een eigen opinie te uiten. Vandaag kan dat wel. In die context vind ik niet dat ik een misdaad begaan heb." 

"Ik geloof dat religie soms tot een gesplitste samenleving kan leiden. Men stimuleert bijvoorbeeld huwelijken binnen de eigen gemeenschap. Bogaert gelooft oprecht dat "onze relaties vrijer zullen zijn en dat er zelfs meer gemengde huwelijken zullen zijn als opzichtige religieuze tekens worden verboden".