Café-uitbater uit Waregem filmt 300 klanten stiekem op het toilet: "Ik ben in shock, ik voel me zo vies"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Zeker 300 klanten van een café in Waregem werden stiekem gefilmd op het toilet. "Ik zag mezelf op die beelden bij de politie en voel me verschrikkelijk vies", getuigt een slachtoffer. De politie heeft een onderzoek geopend, maar uitbater Christophe B. (51) mag zijn café intussen gewoon openhouden.

De feiten kwamen een maand geleden aan het licht toen een klacht in danscafé Bananas een camera in één van de toiletten vond en ermee naar de politie stapte. Bij een huiszoeking werden zo'n 300 filmpjes gevonden van klanten die naar het wc gingen.

Steffi Vanluchene (28) ging zowat elk weekend naar het danscafé. "De dag voor oudejaarsavond belde de politie mij om te zeggen dat ik slachtoffer was", vertelt Steffi. "Maar ze vertelden me niet om welk café het ging, dus op oudejaarsavond zelf ben ik nog gaan vieren in de Bananas. Toen heb ik wel de sleutel gekregen van een vriend die vlakbij woont om daar naar het toilet te gaan."

Afgelopen dinsdag ging ze de beelden bij de politie bekijken. "Tot mijn grote verbazing zag ik mezelf naar het toilet gaan. De camera was duidelijk op de boezem gericht. Ik had toen een topje aan en je zag gewoon alles op de camera. Ik vermoed dat de beelden enkele maanden oud zijn, dat zie ik aan mijn kapsel. Ik was in shock. Ik voel me heel vies bij deze zaak."