Zwarte vrouw mag enkel in Panos werken als ze uit het zicht van de klanten blijft

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Streetview en Twitter
Een vrouw van Soedanese origine was dringend op zoek naar een studentenjob. Ze solliciteerde voor een job bij broodjeszaak Panos in Zottegem, maar daar kreeg ze straf nieuws te horen.

De vrouw mocht enkel aan de slag als afwasser, zoat de klanten haar niet zouden zien. “Je mag komen werken, maar best sta je niet bij de broodjes want anders verliezen we klanten. Mensen in Zottegem worden niet graag bediend door een negerin. De zaak om de hoek is failliet gegaan omdat daar een negerin werkte. Je mag vanachter de afwas doen, maar best niet naar buiten komen. Allé, wij hebben niks tegen kleurlingen hoor!” Dat is het opmerkelijke nieuws dat May Mudawu (20), die journalistiek studeert, te horen kreeg op haar sollicitatiegesprek.

"We nemen dit heel serieus”, zegt de directeur van Panos, Karl Selleslags aan VTM Nieuws. “We onderzoeken de zaak, dit soort uitspraken zijn niet geoorloofd.” Panos wil zich excuseren en benadrukt dat zij geen racistische boodschap willen overbrengen. Ik wil benadrukken dat dit niet de waarden zijn die wij uitdragen, wij hebben overigens zeer veel allochtone medewerkers”, benadrukt hij.