"Ik denk dat ik ga sterven": Rob (24) belt naar zijn verloofde met een alarmerende boodschap

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: PA Real Life
Rob Belt voelde zich nog kerngezond toen hij vertrok met zijn wagen, maar enkele uren later werd de man plots onwel. Gelukkig had Rob altijd zijn iPhone dicht bij zich. Dat zou zijn redding betekenen.

De 24-jarige Rob, die als leerkracht werkt, stapte na zijn werk in zijn wagen om een postpakket af te leveren. Plots voelde hij zich erg duizelig alsof hij wel tien pintjes had gedronken. Zijn symptomen verergerden en Rob kon nog amper iets zien. 

Gelukkig had Rob zijn iPhone op zak. Zijn code indrukken en om hulp vragen lukte de man niet meer. Siri, het mobiele besturingssysteem voor Apple-gebruikers, redde uiteindelijk zijn leven. Het programma dat dienst doet als een persoonlijke assistent werkt op basis van spraakherkenning. "Bel mijn verloofde", zei Rob tegen zijn iPhone die het commando meteen uitvoerde.

Colleen Magee hoorde hoe haar verloofde Rob aan de andere kant van de lijn het roepen was. "Ik denk dat ik ga sterven", riep hij machteloos. Colleen belde meteen zijn moeder Mandy die vlak bij het postkantoor werkte. Zij sprong meteen in haar wagen om haar zoon de nodige hulp te bieden. Eens aangekomen vond ze Rob buiten bewustzijn in zijn Mitsubishi.

Het leek iets beter te gaan met Rob, maar die besloot uiteindelijk toch naar het ziekenhuis te gaan. Daar vertelden de artsen hem dat de twintiger een beroerte had gehad. Het was slechts een kwestie van tijd of Rob was gestorven in zijn auto. "Gelukkig begreep Siri me perfect", vertelt Rob opgelucht. "Het was bijna fout afgelopen. Eigenlijk heeft Siri mijn leven gered." We spenderen dan misschien wel te veel tijd op onze smartphones, maar voor Rob betekende de smartphone zijn ultieme redding.