Vader laat zijn baby levend koken, maar begrijpt echt niet wat het probleem is

bron: News.com.au
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Bij ons is het nog steeds winter, maar dat is niet overal zo op dit moment. In Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld is er sprake van zomerse temperaturen. Een man uit Whanganui, Niew-Zeeland, liet zijn pasgeboren baby alleen achter in de auto. Het kind was letterlijk aan het koken. Een getuigen schrok zich rot toen ze de baby in de wagen zag liggen.

Margi Keys hoorde een gekrijs op de parking waar ze zich zonet had geparkeerd. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond de vrouw waar het vreemde geluid vandaan kwam. Een baby zat opgesloten in een wagen. En dat bij ontzettend warm weer. De vrouw zag hoe het kleine kind aan het zweten was en helemaal rood zag. Ze besloot onmiddelijk alarm te slaan. 

Uiteindelijk kon de baby bevrijd worden uit de wagen. Het had geen haar gescheeld of het kleine kind was om het leven gekomen in de auto. De vader vertelde dat hij "amper twee minuten weg was", maar volgens enkele getuigen klopt dat niet. De man begrijpt niet waarom hij op de vingers getikt werd. "De baby was aan het slapen. Dan is er toch geen probleem", vertelde hij aan de politie.

De politie maakte hem duidelijk dat het verboden is om een klein kind alleen in de wagen achter te laten met dit weer. De vader zag uiteindlijk in dat hij verkeerd was en beloofde dat hij zijn baby nooit meer alleen in de wagen zou achterlaten. "Wanneer je ziet dat een kind aan het verdrinken is, dan ga je dat redden. Hetzelfde principe geldt voor een baby in een gloeiend hete wagen", klinkt het bij de hulpdiensten.