Man uit Tongeren vermoordt eigen vrouw: "Zij had nooit mogen sterven, maar hij blijft mijn papa"

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video ATV
Een ruzie tussen een koppel is compleet misgelopen. Het koppel uit Tongeren kreeg ruzie over geld, wat ontaardde in een heus gevecht met dodelijke afloop.

Het koppel had financiële problemen waarover ze steeds meer ruzie kregen. Domi Ngalula (51) werd uiteindelijk door haar man Ngandunu B. (54) om het leven gebracht met 18 messteken. “Ruzie maak je met twee. Vader heeft dingen gedaan die niet konden, maar ook moeder is fout geweest. Zij had nooit mogen sterven, maar hij blijft mijn papa”, vertelt de 17-jarige dochter.

Tijdens een zoveelste ruzie ging het drastisch fout. “Ik heb mijn hand op haar schouder gelegd en toen heeft ze me gebeten in de vinger. Ik ben compleet het noorden kwijtgeraakt, het was te veel", vertelt de man die daarop een plooimes nam en zijn vrouw om het leven bracht. De speurders ontdekten overigens dat de man het plooimes niet erg lang voor de moord had gekocht.

Volgens de advocaat van de man heeft de vrouw alles uitgelokt en kon ze haar man genadeloos teisteren.  “Hij is tot het uiterste gedreven, het bloed van onder de nagels gepest”, pleitte meester Kristof Bormans. Volgens de advocaat van het slachtoffer is daar niets van waar. “Het slachtoffer voelde voordien al dat er iets was. Tegen vriendinnen zei ze dat ze vreesde voor haar leven.”

De man verblijft op dit moment in de gevangenis. Op 8 februari zal het vonnis volgen.