Bejaarde vrouw kwijnt dagenlang weg naast overleden zus uit Olen

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een van de buren besloot alarm te slaan toen hij de zussen Maria (81) en Esther Emilienne 'Jenneke' Boeckx (84) al dagenlang niet meer had gezien. Ook de post puilde helemaal uit. Een verontrustend teken volgens de buurman, die besloot de politie te bellen.

Esther en Maria waren echt onafscheidelijk als zussen. De twee woonden immers samen. Op een dag ging het compleet fout voor Esther. Maria vond haar zus Esther dood. Zelf was ze fysiek niet in staat de hulpdiensten te verwittigen, dus lag ze dagenlang naast het levenloze lichaam van haar zus.

“Vermoedelijk is de vrouw al enkele dagen geleden een natuurlijke dood gestorven”, zegt een woordvoerder van de lokale politie Neteland. “Haar drie jaar oudere zus bleek fysiek niet in staat om alarm te slaan. Zij is met ondervoedingsverschijnselen naar het ziekenhuis van Herentals overgebracht.”

De hulpdiensten kwamen meteen ter plekke en Maria werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Voor haar zus Esther kwam alle hulp te laat. Zij was enkele dagen terug al overleden. Wat de precieze doodsoorzaak is, is momenteel onbekend.