Cipiers zijn het kotsbeu en leggen het werk neer in Belgische gevangenissen

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De christelijke en socialistische vakbonden voeren acties tegen het personeelstekort in de Belgische gevangenissen. Er wordt ook een staking aangekondigd: op 2 en 9 februari zullen de cipiers het werk neerleggen.

Vanaf 29 januari wordt aan alle cipiers gevraagd om twee uur later te beginnen werken. Dat melden de christelijke en socialistische vakbonden. Op 2 en 9 februari volgt dan een 24 urenstaking. Als dat niets uithaalt, zullen vanaf 19 februari opnieuw acties volgen.

"Nu is de maat vol", klinkt het bij Robby De Kaey van het ACOD Justitie, de socialistische vakbond. "Anderhalf jaar na het protocol is er nog niets verbeterd én is er geen vooruitzicht dat er binnenkort meer personeel zal bijkomen. Men is zelfs nog niet gestart met personeelsleden te vragen wanneer ze kunnen starten, dit is er grof over. "

"We hopen dat we binnenkort duidelijke timings krijgen van de minister van Justitie én garanties dat wat op papier staat ook gerealiseerd wordt. Wat wat er nu op papier staat, zien we niet terug in de praktijk. Dit is liegen en bedriegen", aldus De Kaey.