Ziekenhuis dumpt zieke vrouw op straat in het midden van de nacht (video)

bron: CBS News
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
Een getuige filmde hoe een vrouw in ziekenhuiskleed in het midden van de nacht over straat doolde. Ze leek compleet verloren en in de war. De waarheid kwam al snel aan het licht. Het ziekenhuispersoneel had de vrouw naar een bushalte gebracht en haar daar in de kou achtergelaten.

“Gaat het, mevrouw? Heb je me nodig om de politie te bellen?”, vraagt de getuige die alles filmde aan de vrouw. ”Ik ga bellen en voor hulp zorgen.” De Amerikaanse vrouw is het slachtoffer van 'patient dumping', een fenomeen dat vaker voorkomt in de Verenigde Staten. 

Patiënten zijn vaak niet verzekerd of hebben financiële problemen, waardoor het ziekenhuispersoneel er alles aan doet hen zo snel mogelijk terug op straat te zetten.

De autoriteiten van het ziekenhuis reageren verbaasd op het filmpje. Ze laten weten dat ze “de schok en teleurstelling delen met velen die de video hebben bekeken. We hebben duidelijk onze opdracht bij deze patiënt niet vervuld.” Er is momenteel een onderzoek lopende waarom de patiënt werd 'gedumpt' op straat in het midden van de nacht.