Jongetje (2) komt vast te zitten met voet in lift en wordt verbrijzeld: "Eigenaars deden niets"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De bewoners van een appartementsgebouw aan de Charlottalei in Antwerpen zijn razend. Al een hele tijd werd geklaagd over de erbarmelijke staat van de lift, maar de eigenaars deden niets.

Elf egenaars van een appartementsgebouw aan de Charlottalei in Antwerpen worden vervolgd voor de onopzettelijke dood van een 2-jarig jongetje. Het kind raakte met zijn voet vast te zitten tussen de liftkooi en de wand van de liftkoker, wat hem fataal werd. De vader zag alles gebeuren, maar kon niets doen.

 “Het vouwhek, dat de liftkooi moest afsluiten, ging slechts gedeeltelijk dicht en kon niet vergrendeld worden, omdat er proppen papier voor de contactpunten zaten. Ook het liftgordijn, dat de lift automatisch moest doen stoppen als iemand te dicht bij het hek kwam, was uitgeschakeld, omdat ze anders te vaak stilstond”, stelde advocaat Hugo Coveliers namens de ouders.

De eigenaars van het gebouw lieten de problemen gewoon aanmodderen, maar de eigenaars zelfs vinden dat ze onschuldig zijn. “De onderhoudsfirma heeft altijd de indruk gewekt dat zonder aanpassingen de lift nog tot eind 2022 gebruikt mocht worden. Als de lift zo onveilig was, hadden de onderhoudsfirma of de controledienst ze moeten stilleggen”, pleitte advocaat Alex Buelens.

De rechter zal het vonnis uitspreken op 22 februari.