Vrouw uit Jabbeke ontvangt duizenden euro’s ziekte-uitkering, maar werkt als prostituee

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een vrouw uit Jabbeke heeft zich moeten verantwoorden voor de strafrechter in Brugge. De 56-jarige vrouw ontving een ziekte-uitkering terwijl ze werkte als prostituee.

In totaal ontving B.L. zo’n 99.429 euro aan ziekte-uitkering. “Werken en een ziekte-uitkering gaan niet samen. Ze had aan de adviseur van het ziekenfonds moeten melden dat ze toch werkte”, aldus arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere.

B.L. zette de eerste stappen in de prostitutiewereld toen haar relatie ten einde kwam. Ze bleef met een berg schulden achter. “Niemand maakt die keuze voor haar plezier. Voor zichzelf en twee kinderen had ze amper 50 euro leefgeld per week. Veel heeft ze er trouwens niet aan verdiend”, aldus haar advocate Aurélie De Muelenaere.

Dat is niet het enige wat B.L. op haar kerfstok heeft. De vrouw kampt ook met psychische problemen en werd eerder al tot tien maanden cel veroordeeld voor brandstichting. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van zes maanden gevorderd, een boete van 4.800 euro en de terugbetaling van bijna 100.000 euro aan onterechte ziekte-uitkering. Op 14 februari doet de rechter een uitspraak over de zaak.