Moeder en dochter uit Zeebrugge betaalden nooit een factuur: “Ze deden niets liever dan grote sier maken met andermans geld”

bron: Het Nieuwsblad, HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Carin B. (44) en Sherlyn (23) uit Zeebrugge hebben honderden slachtoffers gemaakt door oplichting. De twee bedachten de meest sluwe plannen om zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Zo konden ze zichzelf allerlei dure spullen veroorloven. Rijden met een dure Range Rover of shoppen in de meest luxueuze boetieks, dat waren de ultieme levensdoelen van Carin B. en Sherlyn.

Sherlyn en haar moeder verkochten dure handtassen en luxe artikelen op het internet. Eens hun klanten betaald hadden, stuurden ze een lege doos op. "De twee maakten er ook een sport van om te winkelen zonder te betalen”, zegt een gedupeerde in Het Nieuwsblad. "Alle winkeliers aan de kust kenden hen en waarschuwden elkaar. Als de twee een winkel binnenstapten, dan zetten ze een pruik op.”

Er blijkt nog meer aan de hand te zijn. De twee trokken van de kust naar Brasschaat en lieten allerlei werken uitvoeren aan hun woning, maar ook verschillende aannemers zagen nooit hun geld. Intussen zou het al om miljoenen euro’s gaan. “We zijn intussen al met meer dan honderd. De schade moet in de miljoenen lopen. Geld dat die twee allemaal opgemaakt hebben, vrees ik.”

De verhalen over moeder en dochter zijn eindeloos. In heel Vlaanderen hebben ze verschillende slachtoffers gemaakt. Heel wat mensen zagen nooit hun geld. En dat terwijl ze er wel recht op hadden. Carin B. en Sherlyn hadden maar één ding voor ogen: zo veel mogelijk geld hebben. Hoe ze aan dat geld moesten komen, maakte hen niets uit. “Ze hadden er een levensgewoonte van gemaakt om grote sier te maken met het geld van anderen”, zegt een gerechtsbron. De politie onderzoekt momenteel de zaak.