Moeder vindt haar 5-jarig zoontje dood in waterpark: “Door haar is hij verdronken”

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: SOUTH WEST NEWS SERVICE
Charlie en zijn moeder Lyndsey trokken voor een ontspannen dagje naar het waterpark. Toen de 5-jarige Charlie Dunn aan het spelen was in het Water Park in Market Bosworth Leicestershire liep het helemaal mis voor het kleine kind.

De moeder van de 5-jarige Charlie Dunn moest voor de rechtbank verschijnen. Het jongetje kwam om het leven in een waterpark. Hoewel hij niet kon zwemmen, gaf zijn moeder Lyndsey Dunn hem die dag geen zwembandjes mee. “Hij haatte water en wou niet zwemmen”, vertelt ze aan de rechter. Toch besloot Charlie wel het water in te gaan, wat hem fataal werd.

De moeder gelooft dat haar zoon geduwd werd in het water door enkele jongens. Ze maakten er een spelletje van om elkaar kopje onder te duwen. De speurders onderzochten deze piste, maar daar is geen enkel bewijs van.

(Bron foto: SWNS)

De rechter noemt het onverantwoord dat de moeder de zwembandjes van haar zoon niet heeft meegenomen die dag. Dit had zijn dood kunnen verhinderen. De schuld wordt dan ook deels bij de moeder gelegd. Zij had immers de verantwoordelijkheid over haar 5-jarig zoontje. Lyndsey Dunn werd door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden wegens nalatigheid.