Adam (1) uit Oudenburg is doodziek, maar krijgt geen hulp: "Waarom overkomt ons dit?"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Adam is één jaar oud, maar de jongen kampt met ernstige gezondheidsproblemen. Hij lijdt aan een erg zeldzame ziekte: het syndroom van Waardenburg. "Eén uit een miljoen", vertellen zijn ouders aan Het Nieuwsblad.

Op één jaar tijd heeft Adam al behoorlijk wat tijd in het ziekenhuis doorgebracht. Het jongetje heeft ernstige darmproblemen als gevolg van het syndroom van Waardenburg. Adam werd al geopereerd aan zijn darmen, maar is intussen ook doof geworden aan zijn linkeroor. Erg vervelend, want daardoor gaat zijn ontwikkeling achteruit.

De ouders van de peuter willen dat hij een cochleir implantaat krijgt, een implantaat waarmee hij opnieuw kan horen. Alleen is er één groot probleem. Het kostenplaatje bedraagt 60.000 euro. "Te veel voor ons. Ik werk als metaalarbeider en mijn vrouw als huishoudhulp. We zijn nog jong en hebben nog niet veel kunnen sparen", klinkt het bij de ouders.

De ziekteverzekering helpt de ouders niet. Zij komen alleen tussen voor kinderen die aan beide kanten doof zijn. Het koppel is nu een crowdfunding gestart om geld in te zamelen. "In het begin vloek je, en vraag je jezelf af: waarom overkomt ons dit? Tot je de knop omdraait", vertellen de ouders van Adam. "We willen er alles aan doen om Adam een zo normaal mogelijk leven te geven. Net daarom is dit zo frustrerend: er is een behandeling die voor een betere toekomst kan zorgen. Waarom gunt de overheid hem dan die kans niet?"