Dierenbeulen uit Sint-Lievens-Houtem mishandelen hond van vrienden: “Dit is het ergste geval dat ik ooit gezien heb”

bron: Facebook, Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De beelden van de verwaarloosde Franse buldog Mona zijn schrijnend. Het arme dier werd ernstig verwaarloosd. Dat schrijft vzw Animal Trust op haar Facebookpagina.

Het dierenasiel Animal Trust uit Melle ontdekte de Franse buldog in een tuin in Sint-Lievens-Houtem. Het arme dier zat opgesloten in een bench, helemaal uitgemergeld. “Dit is het ergste geval dat ik ooit gezien heb”, zegt Eline Ghekiere van Animal Trust. Mona kampt met ernstige problemen: niet alleen is ze uitgemergeld, ook haar huid is er verschrikkelijk aan toe.

Mona werd opgehaald door Animal Trust bij de mensen uit Sint-Lievens-Houtem. Zij beweren dat de hond van vrienden is, die met de noorderzon verdwenen zijn. Blijkbaar vonden ze het geen reden om dan maar voor de hond te zorgen.“Ik heb Mona meteen meegenomen en ben rechtstreeks naar de dierenarts gereden. Die heeft haar de eerste zorgen toegediend”, zegt Eline Ghekiere.

Of Mona helemaal zal herstellen en haar vertrouwen in mensen terug zal winnen, is nog een groot vraagteken. Het wordt een proces van lange adem. “Ze moet nu zes tot acht keer per dag eten om haar maag niet te veel te belasten. Ze moet ook veel rusten en krijgt speciale badjes voor haar huidziekte. Meer dan dat en afwachten of ze er volledig doorkomt, kunnen we voorlopig niet doen”, zegt Ghekiere.

Intussen is ook het gerecht een onderzoek gestart. Op dierenmishandeling staan zware straffen. Animal Trust denkt vooral aan het welzijn van Mona. Aan adoptie is het hondje nog niet toe. Eerst volgt een grondig herstel. De vzw moet het echter met een beperkt budget doen. Wie Mona wil helpen kan een gift doen op het rekeningnummer BE17 7330 5656 9521 - BIC: KREDBEBB met als mededeling “steun Mona”. Voor een gift vanaf 40€ ontvangt u automatisch begin volgend jaar een fiscaal attest.